Gorski kotar i Lika

Većinom oblačno povremeno s kišom. Vjetar umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 11 i 13 °C.

Hrvatska danas

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. U ostalim područjima djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 17 °C. U novogodišnjoj noći temperatura od 5 do 9, na Jadranu 10 do 14 °C.

Hrvatska sutra

U većini krajeva djelomice sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Oblačnije na sjevernom Jadranu i u gorju gdje može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu između 9 i 13, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 18 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se u cijeloj zemlji razmjerno poboljšavati tijekom dana. Uz više sunčanog vremena u drugom dijelu dana meteoropati će osjetiti blago poboljšanje općeg stanja. Nešto nepovoljnije će biti na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru. Temperature će biti visoke za ovaj dio godine, a uz jugo na Jadranu te jugozapadnjak u unutrašnjosti osjetljiviji se mogu žaliti na umor i razdražljivost. Uz prilagodbu odjeće, boravak na otvorenom i lagane šetnje mogu pridonijeti dobrom raspoloženju. Noćna temperatura će također biti viša od prosjeka, zbog čega će Silvestarska noć biti prigodna i za doček na otvorenom.

Moguće su jake glavobolje i mamurluk od količine alkohola konzumirane tijekom noći 31.12.2022. na 01.01.2023.  Za te tegobe ste sami krivi!

Gs Press / DHMZ