Poljoprivredna zadruga Lika Coop proširila je svoju mrežu prodaje Lika Quality proizvoda otvaranjem novog prodajnog mjesta u Karlobagu, u marketu Tušak. Osim što su već prisutni u nacionalnim parkovima Plitvička jezera i Paklenica, ovaj potez pruža odličnu priliku za prezentaciju i prodaju širokog asortimana domaćih proizvoda lokalnom stanovništvu i turistima. Na prodajnom mjestu mogu se pronaći proizvodi poput sira, mliječnih proizvoda, rakija, likera, kozmetike i suvenira.

Proizvodi nose oznaku Lika Quality, što garantira visoki stupanj kvalitete i sukladnost s zakonskim propisima, te se proizvode na području destinacije Lika. Trenutno, 64 proizvođača nudi ukupno 174 proizvoda koji su odabrani na temelju strogo postavljenih kriterija. Kroz zajednički rad Poljoprivredne zadruge Lika Coop i Klastera Lika Destination, prodaja se širi, a vidljivost proizvođača raste.

Sustav Lika Quality temelji se na filozofiji održivog razvoja, promiče lokalnu proizvodnju i potrošnju, čime se podupire radna mjesta lokalnog stanovništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Kako smo već ranije objavili, javni poziv za korištenje znaka Lika Quality otvoren je od 16. travnja do 16. svibnja 2024. godine, a sve dodatne informacije dostupne su na službenoj web stranici Lika Destination.

Gs Press