Godina na izmaku po mnogočemu je u Rukometnom klubu „Gospić“ bila značajna i biti će zasigurno u klupsku povijest upisana slovima posebnog sjaja. Za sam kraj godine upisuje se još jedan povijesni događaj. Četiri dječaka 2008. godišta pozvana su u rukometnu selekciju Hrvatske i sudjelovala su na Turniru Regija.

Godine sustavnog i kvalitetnog rada s mladim naraštajima rukometaša odličje su Rukometnog kluba „Gospić“, a taj su rad prepoznali treneri Hrvatskog rukometnog saveza. Čak četiri dječaka 2008. godišta sudjelovala su na Turnir Regija za dječake 2008./2009. godišta, koji se održao 28. i 29. prosinca 2022. godine u Đurđevcu između Regija Zapad, Središte, Istok, Sjever i Jug. Turnir je okupio 100 najboljih igrača 2008. godišta u Hrvatskoj.

Mladen Marković, Josip Ratković, Andrej Stilinović i Luka Borovac svojim su kvalitetama zadovoljili i time zaslužili svoje mjesto među 21 izabranim igračem regije Zapad koju čine Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Karlovačka županija, a sve pod trenerskom palicom Milana Uzelca.

Dječaci su u potpunosti opravdali očekivanja i zadovoljili svojim rukometnim znanjem, a sada im slijedi dodatni naporan rad kako bi im se otvorila mogućnost zakoračiti još jednu stepenicu više.

S velikim nestrpljenjem očekujemo naredna okupljanja na koja se nadamo da će se biti pozvan još par igrača iz gospićkog bazena rukometaša koji kvalitetom izlaze iz prosječnih okvira.

Čestitke igračima, roditeljima i trenerima na ovom uspjehu koji je rezultat velikog truda i odricanja.

Gs Press / RK Gospić