Svibanj u Gospiću obilježit će niz značajnih događanja koji će privući posjetitelje iz cijele Hrvatske, ali i svijeta. Gradske ulice i trgovi postat će poprišta veselja, sporta i duhovnosti.

Susret hrvatske katoličke mladeži – 4. svibnja 2024.
Ovogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se pod geslom „Raduj se za svoje mladosti!“. Posjetitelje očekuje bogat program koji uključuje glazbeno-scenski pretprogram, procesiju, slavlje svete mise i koncert duhovne glazbe. Događaj je prilika za stvaranje novih prijateljstava i zajedničko slavlje vjere kroz igru i smijeh.

Peace Run / Utrka mira – 5. svibnja 2024.
Dan nakon susreta mladeži, Gospić će biti jedna od etapa globalne štafetne utrke Peace Run, koja promovira međunarodno prijateljstvo i razumijevanje. Utrka će privući trkače iz raznih dijelova svijeta koji će bakljom, simbolom mira, prenositi poruku harmonije. Lokalni stanovnici i posjetitelji imat će priliku nositi baklju, sudjelovati u stvaranju globalnog mira i uživati u zajedničkom trčanju kroz Gospić.

Adventure Race Croatia 2024 – 14. i 15. svibnja 2024.
Sredinom svibnja, Gospić postaje domaćin Adventure Race Croatia, međunarodne pustolovne utrke koja je dio svjetske serije i kvalifikacijska utrka za Svjetsko pustolovno prvenstvo. Utrka obuhvaća hodanje, planinarenje, orijentaciju, bicikliranje i veslanje, te će natjecatelji istraživati prirodne ljepote Gospića i okolice. Događaj je odlična prilika za promociju Gospića kao vrhunske outdoor destinacije.

Gospić ovim događajima potvrđuje svoju ulogu kao središta kulturnih i sportskih zbivanja u županiji. Pozivaju se svi građani i posjetitelji da se pridruže ovim događanjima i zajedno proslave duh zajedništva i pustolovine.

Gs Press