Gospić će sutra biti domaćin velikog kickboxing turnira pod nazivom Kickboxing kup “dr. Ante Starčević”. Ovaj prestižni sportski događaj organiziran je u čast Dana Ličko-senjske županije, koji se obilježava 23. svibnja, kao i u spomen na 200. godišnjicu rođenja Oca domovine dr. Ante Starčevića.

Turnir se održava u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću s početkom u 10 sati. Organizaciju turnira preuzela je Ličko-senjska županija u suradnji s uglednim Kickboxing klubom Škorpion iz Zagreba, poznatim po brojnim sportskim uspjesima.

Župan Ernest Petry i predsjednik Kickboxing kluba Škorpion, Zdravko Begović, glavni su pokretači ove sportske manifestacije koja će okupiti oko 300 natjecatelja u tri kickboxing discipline: point fighting light, contact i kicklight.

Natjecanje se održava u svim kategorijama, od najmlađih do seniora. Turnir će svakako privući ljubitelje borilačkih sportova iz cijele regije i pružiti priliku mladim talentima da pokažu svoje vještine i postignuće u kickboxingu. Očekuje se visoki stupanj uzbuđenja i velik interes publike za ovu sportsku manifestaciju.

Gs Press