Val štrajkova koji su unatrag mjesec dana zahvatili mnoge ustanove i poduzeća diljem Hrvatske proširio se i na sudstvo. Sindikat zaposlenih u sudstvu pozvao je danas sve zaposlene da budu na svojim radnim mjestima, ali umjesto svojih redovnih dnevnih obaveza budu jedinstveni u traženju povišica.

U Općinskom sudu Gospić dočekala nas je skupina zaposlenika svih profila kako bi iskazali svoje negodovanje trenutnim visinama plaća. Članica Sindikata Mirela Krešić obratila se novinarima.

-Radim kao zapisničar u Općinskom sudu u Gospiću već 20 godina. Mi tražimo samo povećanje plaća za dostojan život jedne osobe. S nama su danas u štrajku svi kolege i kolegice Općinskog suda u Gospiću. U štrajku ćemo ustrajati dok se ne udobrovolji našim zahtjevima, govori Mirela Krešić.

Sindikalni povjerenik Sindikata zaposlenih u Općinskom sudu u Gospiću je Mandica Kosović.

-Stav Sindikata je posvuda identičan jer tražimo 400 eura povišice plaća. Podržani smo od strane našeg Sindikata i štrajkat ćemo sve do ispunjenja naših zahtjeva. Predstavljamo Općinski sud u Gospiću i Državno odvjetništvo u Gospiću, rekla nam je Mandica Kosović.

Umjesto uobičajenog “movinga” po hodnicima Općinskog suda u Gospiću danas smo mogli sresti samo nezadovoljne zaposlenike koji štrajk provode na svojim radnim mjestima.

Gs Press