Karlobag, biser hrvatske obale, proteklog je vikenda bio domaćin impresivnom broju turista, uglavnom motociklista. Njihova prisutnost predstavlja najavu moguće rekordne turističke sezone. Uz avanturistički duh, toplije vrijeme svakako je pridonijelo motivaciji za dolazak, a najhrabriji su se već okupali u kristalno čistom Jadranskom moru.

Ljeto u Karlobagu ove godine obećava nadmašiti prethodne sezone, slijedeći rastući trend turizma koji se nadovezuje na oporavak nakon globalne pandemije. Očekuje se rekordna turistička sezona, koja je već započela s velikim zamahom. Ovaj oporavak nije samo rezultat prirodne ljepote i privlačnosti Karlobaga, nego je poduprt i nizom strateških ulaganja.

Velika investicija od 1,8 milijuna kuna u gradsku plažu bliži se svom kraju. Radovi na svlačionicama su gotovo završeni, a sljedeći tjedan je na redu osvjetljenje i aqua lift za invalide. Ovaj pomak ukazuje na kontinuiranu predanost lokalne uprave ka pružanju bolje dostupnosti i funkcionalnosti za sve posjetitelje.

Nedavno je izgrađen mol na gradskoj rivi, no radovi su trenutno prekinuti i nastavit će se u jesen. Tada će se dodati dodatne estetske nadogradnje, uključujući ukrasni kamen i klupe, što će dodatno obogatiti ovaj prostor i pružiti mjesto za uživanje u prekrasnom pogledu na more.

Sve ovo su dobri znakovi za Karlobag. Dok se turistička sezona zagrijava, jasno je da su i ulaganja i posvećenost lokalne uprave na visini zadatka, što obećava vrlo uzbudljivo i produktivno ljeto.

Gs Press