Vozači prilagodite brzinu kretanja prometnim znakovima, stanju u prometu i vremenskim uvjetima.  Poštujte prometne propise!

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 24 prometne nesreće, a u 3 prometne nesreće su 4 lakše ozlijeđene osobe koje su se dogodile u Gospiću i Senju.

S materijalnom štetom je evidentirano 18 prometnih nesreća, a dogodile su se na području Gospića (10), Otočca (4), Senja (1), Korenice (2) i Donjeg Lapca(1).

Evidentirana je i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se:

  • u subotu, 30. rujna 2023. godine u 13,10 sati u Karlobagu, na državnoj cesti broj 8, na način da je 61-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Zadra u smjeru Senja i ulaskom u oštri desni zavoj uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste u kočenju gubi kontrolu nad motociklom gdje skreće lijevo ispod razine kolnika, a zatim udara u parkirani osobni automobil gospićke registracijske oznake. U prometnoj nesreći vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede.

Na području Policijske uprave ličko–senjske dogodile su se dvije prometne nesreće s dvije poginule osobe, i to:

  • u subotu, 30. rujna 2023. godine u 17,30 sati na nerazvrstanoj cesti od mjesta Panosa prema Rizvanuši, dogodila se prometna nesreća kada je vozač upravljao motornim vozilom tzv. quadom gospićke registracijske oznake u smjeru mjesta Rizvanuše, te izlaskom iz blagog lijevog zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i sletio u desno van kolnika u šumski dio gdje je udario u stabla. U prometnoj nesreći 29-godišnjak je smrtno stradao, dok je 26-godišnjak lakše ozlijeđen.
  • u nedjelju, 1. listopada 2023. godine u 18,59 sati, na odmorištu Sokolac,na autocesti A-1, u smjeru Splita, dogodila se prometna nesreća na način da je 44-godišnji vozač upravljao autobusom zadarske registracijske oznake i prilikom pomicanja autobusa na poziciju za točenje goriva započeo radnju vožnje unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, gdje je udario u 17 – godišnjakinju koja je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno stradala.

U vezi prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama policijski službenici provode kriminalistička istraživanja kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti događaja .

Gs Press / PULS