Euromediteranski seizmološki centar javio je da se epicentar nalazio 2 kilometra sjeverno od središta Gospića (BUDAK), na dubini od 10 km.

U 7:01 sati uslijedio je još jedan potres jačine 5,0 stupnjeva po Richteru. Treće jače podrhtavanje tla zabilježeno je u 7:41 sati, jačine 3,7 po Richteru. U nešto više od 2 sata nakon prvoga potresa, na području Grada Gospića zabilježeno je 7 dodatnih potresa, a prema podacima Seizmološke službe i Euromediteranskog seizmološkog centra najjači je bio magnitude 5,4 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a najslabiji 2,0.

U Gospiću je u potresima za sada ozlijeđeno ukupno 27 ljudi.

Prva reakcija spasilačkih ekipa

Vatrogasci i Hitna pomoć su odradili 54 hitnih intervencija, intervenirano je na 30 adresa.

Šteta na zgradama i infrastrukturi

U potresu je najteže pogođeno središte grada, a već prvotne informacije ukazale su kako je šteta velika. Potresi su izazvali niz oštećenja na kulturno-povijesnoj graditeljskoj baštini grada Gospića, a među ostalim, oštećen je zgrada Grada Gospića i županije. Oštećene su i brojne stambene zgrade. Građani su javili da je u mjestima oko epicentra potresa oštećen i Budački most.

Mole se građani da obilaze cestu D50 put Perušić-Klanac-Smiljan-Gospić.

više informacija uskoro…

Prvotravanjska šala označava običaj kada osobe 1. travnja jedni drugima smišljaju bezopasne smicalice ili objavljuju krivotvorene ili lažne novosti, priče ili informacije. Naravno od gore navedenog ništa se nije desilo.

Gs Press