Perušić se sprema za uzbudljivo ljeto ispunjeno nizom događanja u sklopu tradicionalne manifestacije “Perušićki sunčani dani”. Ovogodišnje izdanje donosi raznolik program koji će zadovoljiti različite interese posjetitelja.

Sve započinje već 24. lipnja četvrtim izdanjem Zelenog sajma i 20. Veslačkom regatom na obali rijeke Like. Ovaj događaj okuplja brojne lokalne OPG-ove, KUD-ove te natjecatelje u veslanju i kuhanju kotlića. Djeca će imati priliku uživati u prigodnoj predstavi “Eko jeka i čarobna planeta”, dok će odrasli moći uživati u bogatom glazbenom programu.

Niz događanja nastavlja se tijekom srpnja s popularnom Knjižnicom u parku, koju organizira Narodna knjižnica Općine Perušić. Osim toga, posjetitelji će moći uživati u koncertu srednjovjekovne glazbe na lokaciji Starog grada Perušića.

U retro svijet putujemo krajem srpnja na već tradicionalnom retro glazbenom festivalu “Summer vibe”, koji organizira Pećinski park Grabovača. U kolovozu ćemo proslaviti blagdan sv. Roka u centru Perušića uz koncert popularnog glazbenika Ivana Zaka. Također, krajem mjeseca održat će se Međunarodna noć šišmiša na Grabovači, koja će privući ljubitelje prirode i istraživanja.

U povodu blagdana sv. Križa organizirana je “Povijesna šetnja Perušićem”, stručno vođenje koje će omogućiti svim zainteresiranim posjetiteljima bolje upoznavanje povijesnog značaja Perušića. Cilj je potaknuti sve mještane da postanu turisti u vlastitom mjestu i otkriju njegovo bogato naslijeđe.

Organizatori “Perušićkih sunčanih dana” pozivaju sve da se pridruže i uživaju u obilju događanja koja će uljepšati nadolazeće sunčane dane. Vidimo se u Perušiću!

GsPress