Udorović je na osnovu kaznenog naloga osuđen nepravomoćno na uvjetnih šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

Poruči doktoru da ću doći kući i zaklati ga!” – odlučno je zaprijetio Darko Udorović (52) iz Brinja na porti Opće bolnice Gospić u studenom prošle godine.

Izrečenu prijetnju izrekao je tijekom razgovora bolničkom portiru Željku B. i to samo s jednim ciljem: da ustraši liječnika Darka Milinovića, inače bivšeg župana Ličko-senjske županije i bivšem ministru zdravstva.

Portiru, koji mu je rekao da ne govori tako jer da će dobiti 30 godina zatvora, na to je Udorović ponovio: “Doći ću mu kući i zaklati ga”.

Razlog? Nezadovoljstvo s liječenjem trudne snahe svoga brata koja je u sedmom mjesecu trudnoće preminula na porodu.

Bilo je to sve dovoljno da kod Milinovića, kad mu je portir prenio poruku, izazove osjećaj straha za život. U slučaj se odmah umiješala policija a potom i gospićko državno odvjetništvo koje je sudu poslalo prijedlog za izdavanjem kaznenog naloga. Tako da je Udorović na osnovu kaznenog naloga osuđen nepravomoćno na uvjetnih šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. A mora platiti i 50 eura sudskog paušala. Na sudsku odluku ima pravo podnijeti prigovor pa će u tom slučaju tijekom sudskog postupka dokazivati svoju nevinost.

Inače, nakon tog događaja Milinović je tek kratko rekao za medije da je sporni porod vodila druga kolegica i da je bilo komplikacija.

Gs Press / jutarnji.hr