Milinović: Čestitam Vam Dan sestrinstva. I sam sam bio medicinski tehničar i znam kako je to odgovoran posao

0

Župan Darko Milinović primio je povodom Dana sestrinstva glavne sestre zdravstvenih ustanova i Doma za stare i nemoćne Ličko-senjske županije.

„ Čini mi se da nema kompetentnijeg zdravstvenog djelatnika od mene,“ našalio se Milinović. „Bio sam medicinska sestra,“ rekao je u šali ,“ pa sam bio ravnatelj bolnice, pa dožupan za zdravstvo Ličko-senjske županije, pa ministar zdravstva i zato mi je i problematika, ali i vaša bitna uloga u zdravstvu poznata. Hvala vam drage moje dame za svu brigu koju nesebično dajete ljudima kada je to najpotrebnije, onda kada su bolesni. Čestitam svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan, kao župan svima u Ličko-senjskoj županiji, a kao bivši ministar zdravstva svim medicinskim sestrama i tehničarima diljem Hrvatske. Upravo sam ja donio zakon kojim glavne sestre postaju pomoćnici ravnatelji te sam se i na taj način kao ministar zdravstva htio odužiti ulozi medicinske sestre u zdravstvenom sustavu,“ rekao je Milinović.

U ime nazočnih Ruža Uremović , glavna sestra gospićke bolnice zahvalila se županu i još jednom podsjetila na ulogu medicinskih sestara u zdravstvenom sustavu. Na kraju sastanka župan je podijelio i ruže glavnim sestrama uz rečenicu „želim vam udijeliti ove ruže kao simboliku posla koji obavljate i hvala vam na tome,“ zaključio je Milinović.

Gs Press