Temeljem provedenih javnih poziva za iskaz interesa za sufinanciranje međunarodnih sportskih natjecanja i za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini te donesenih odluka o odabiru projekata, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je uručila ugovore u ukupnoj vrijednosti većoj od 15 milijuna eura.

Navedenim sredstvima sufinancirat će se organizacija 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja u vrijednosti od 5.416.763 € te 84 projekta sportske infrastrukture u vrijednosti od 9.933.595 eura za koje su dodijeljena 84 ugovora.

Temeljem navedenog, danas je Ličko-senjskoj županiji uručen ugovor kojim je odobreno bespovratnih 58.499,90 eura za sufinanciranje projekta „Adaptacija i opremanje vanjskog sportskog igrališta Osnovne škole S. S. Kranjčević“ u Senju koji je u ime županije preuzela zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 73.124,88 eura, dok je razlika financijskih sredstava, između odobrenih i potrebnih sredstava osigurana u proračunu Ličko-senjske županije i Grada Senja, sve u cilju provedbe projekta.

Završetkom adaptacije igrališta stvorit će se bolji i kvalitetniji uvjeti za zdravstveno i tjelesno vježbanje odnosno rekreaciju djece, ali i za organizaciju novih sportskih aktivnosti za mlade s područja grada Senja te stvaranje povoljnijih uvjeta za odgoj i razvoj djece usmjerenih na promicanje zdravog načina života i podržavanja brojnih sportova.

Gs Press