Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini, odabrana su 84 projekta koje će u 2024. godini sufinancirati Ministarstvo turizma i sporta.

Jedan od njih je „Obnova i opremanje postojeće atletske staze na nogometnom stadionu Balinovac“ za kojeg je Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević danas potpisao i preuzeo Ugovor o sufinanciranju u vrijednosti od 266.641,19 eura.

Cilj projekta je doprinijeti zadovoljavanju javnih potreba u sportu na području Gospića kroz osiguravanje preduvjeta za kvalitetno bavljenje sportskim aktivnostima ulaganjem u sportsku infrastrukturu.

Projekt predstavlja završnu fazu ulaganja u atletsku stazu na stadionu Balinovac, budući su do sada u prvoj fazi već izvedeni pripremni radovi i radovi asfaltiranja podloge, u sklopu ovog projekta će se izgraditi zaštitna ograda te postaviti završne obloge na atletsku stazu i popratna borilišta kao i nabaviti i postaviti sprave i oprema potrebna za punu funkcionalnost atletske staze.

Gs Press