Povodom međunarodnog Dana žena danas se župan ličko-senjski dr. Darko Milinović sastao sa svim zaposlenicama Ličko-senjske županije i tom im prigodom zaželio sretan blagdan i svakoj poklonio ružu.

Zbog epidemioloških razloga u Sali za sastanke su se žene okupljale u tri grupe s po 20 djelatnica. Ovom prigodom župan dr. Milinović obratio im se s iskrenim čestitkama.

-Želim vam čestitati vaš dan i zahvaliti vam se vašem profesionalnom radu s kojim puno pomažete da naša županija ide naprijed. Zbog financijske situacije kakva je u ovoj županiji vladala prije četiri godine morali smo povući neke nepopularne poteze. Uspjeli smo konsolidirati naše financije i u tome sam imao vašu podršku.

Imamo gotovo sve pročelnice naših  Odjela žene koje izvrsno rade svoj posao. To tvrde i svi građani koji ovamo dolaze nekim poslom. Cijeloga sam života okružen mahom ženama. I kao ginekolog i danas kao župan. Tako mi je bilo i u srednjoj školi. Uvijek se držim one stare istine po kojoj „žena drži tri kantuna kuće“. Tako je u našoj županiji jer više od 70 posto centralnih pozicija kod nas vode žene. Pravila su da u mnogim službama i odgovornim zadaćama mora biti barem 40 posto žena.  Ja smatram da su žene potpuno ravnopravne muškarcima i provodim pravilo da poslove dobro obavlja onaj ‘ko je sposobniji, a ne po nekom drugom ključu, rekao je župan dr. Darko Milinović darivajući ruže svim zaposlenicama Ličko-senjske  županije.

Gs Press