Tijekom proteklog vikenda (5. – 8. ožujka 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela i tri prometne nesreće.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 45-godišnjakinjom iz Perušića i 30-godišnjakinjom iz Gospića zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela krađe.

Sumnjiče se da su se u Ličkom Osiku, mjestu u kojem prebivaju neovlašteno izravno priključile na stup električne energije i do 8. prosinca 2020. godine trošile električnu energiju bez mjerne opreme, čime su oštetile pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću.

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad više osoba i to nad 31-godišnjakom iz Poduma zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. On se sumnjiči da je 5. ožujka 2021. godine u Podumu držeći sjekiru u ruci prijetio smrću trojici policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, nakon čega su 35-godišnjak i 32-godišnjak (obojica iz Poduma), te 29-godišnjak i 19-godišnjak (obojica iz Ramljana) fizički napali pet policijskih službenika i lakše ih ozlijedili.  

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave dostavljene su nadležnom državnom odvjetništvu

Promet

Sve prometne nesreće evidentirane su na području Otočca, od toga dvije su s ozlijeđenim osobama i u njima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je treća prometna nesreća s materijalnom štetom. 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 7. ožujka na državnoj cesti broj 52, u mjestu Gornje Vrhovine, kod 32-godišnjaka iz Otočca (1.42 g/kg) koji je ujedno prouzročio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. 

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska