Danas je u općini Ribnik u Karlovačkoj županiji upriličena 69. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija – HZŽ, na kojoj su prisustvovali župani i županice iz cijele Hrvatske, među kojima i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te zamjenica  župana Jasna Orešković Brkljačić.

Na sjednici se raspravljalo o mnogobrojnim aktualnim temama, a između ostalog i o provedbi novog Zakona u upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH, o važnosti školovanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te o pripremi za turističku sezonu.

Predstavljen je projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“, Zaklade Hrvatskih pošta, osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja.

Osnovana je i Radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije. U nastavku sjednice razgovaralo se o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine.

Domaćin susreta bila je županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, dok su istom predsjedali predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te potpredsjednik HZŽ i Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Gs Press