Razvojna agencija Ličko-senjske županije –LIRA zajedno sa projektnim partnerima Ličko-senjskom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtnička komora LSŽ provodi projekt „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko senjske županije“.  Jedan od ciljeva ovoga projekta je poticanje poduzetništva i povećanje zapošljavanja nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina u Ličko-senjskoj županiji. Ovim povodom  se dodjeljuju potpore male vrijednosti u pojedinačnom iznosu do 50.000 kn za pokretanje poduzetničkih ideja.

Na temelju Javnog poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja koji je LIRA raspisala od 16. ožujka do 1. lipnja 2020. god. sklopiti će se ugovori o dodjeli potpora male vrijednosti sa devet (9) poduzetnika početnika u ukupnoj vrijednosti od 446.399,12 kn. Potpore se dodjeljuju kroz navedeni projekt koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Potpisivanje Ugovora organizirano je danas u kabinetu župana dr. Darka Milinovića. Župan je istaknuo kako se preko 80 posto sadašnjih investicija događa preko EU sredstava.

Da nije tih EU-fondova mi danas ne bismo potpisivali ove Ugovore. Sretan sam da su ovdje s nama mladi ljudi, poduzetnici koji na ovaj način sami sebi osiguravaju radna mjesta. Poduzetništvo je traži hrabrost i ustrajnost. Vi živite od svojih ruku, a mi ostali koji vam pomažemo moramo vrlo ozbiljno prionuti ovom poslu. Vi ste najbolji pokazatelj kako mladi ljudi mogu kroz projekte zaposliti sami sebe. Važno je reći kako je prosjek trgovačkih društava u našoj županiji iznad prosjeka Hrvatske. Zato smo po BDP-u na devetom mjestu u Hrvatskoj. Danas potpisujete Ugovore vrijedne skoro pola milijuna kuna za samozapošljavanje, dok je nedavno potpisano Ugovora u vrijednosti od 263 tisuće kuna. Ova županija daje bespovratna sredstava do 30 posto na nabavku vaše opreme. Mi smo u pripremi novih kreditnih linija sa“nula“ posto kamata. Imate stalnu potporu od strane Ličko-senjske županij i mene osobno. Uvjeren sam da ćete narednih godina stasati u uspješne poduzetnike, istaknuo je župan dr. Darko Milinović.

Ravnateljica LIRA-e Martina Štampar izrazila je zadovoljatvo današnjim događajem koji će uvelike pomoći mladim poduzetnicima Ličko-senjske županije.

Zadovoljstvo mi je što sa svim ovim partnerima dajemo doprinos u razvoju poduzetništva. Danas ćemo potpisati Ugovore za razvoj različitih djelatnost, od parketarstva do poslova savjetovanja. Želim vam da budete uzor svima onima  koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode, ali nisu imali hrabrosti da to naprave, rekla je Martina Šuper iz LIRA-e. Na svečanom potpisivanju Ugovora sudjelovala je i Tomislava Maras, vodiiteljica projekta koji se  provodio gotovo dvije godine.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.