PRVI dio Praznika rada proći će uz sunce, no do kraja dana stiže nagla promjena vremena s kišom i padom temperatura.

Hrvatsku danas prijepodne očekuje djelomice sunčano vrijeme, no popodne će biti oblačnije, prema kraju dana mjestimice s kišom, osobito na Jadranu i krajevima uz njega, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) napominjući kako ponegdje kiša može biti i obilnija.

Vjetar na kopnu bit će slab i umjeren, većinom sjeverni i istočni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadranu ujutro će puhati jaka i olujna bura, potom na većem dijelu obale umjereno i jako jugo, navečer u Dalmaciji mjestimice i olujno.

Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 17 i 22 Celzijeva stupnja.

Već počeli problemi u prometu pod Velebitom

Promet je već otežan pod Velebitom, gdje puše jaka bura.

“Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene, na DC99 između čvora i mjesta Križišće i LC58107 Kraljevica-čvor Križišće promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog jakog vjetra”, upozorio je HAK.

Upozorenja Meteoalarma

Za danas je izdano žuto upozorenje Meteoalarma za cijelu obalu zbog vjetra.

Gs Press