Budući da vezano uz incident koji se odigrao u Korenici prošloga tjedna do danas nema puno službenih podataka (a i oni službeni su „na kapaljku“) mi smo kao redakcija privatnim kanalima doznali nešto više.

Podsjećamo da je ondje 24. listopada došlo do pucnjave kada je Koreničanin u polumraku u 6.20 sati primijetio komešanje nadomak svoje kuće. Na njegove povike se ništa nije promijenilo pa je on uzeo svoju lovačku pušku koju legalno posjeduje i ispalio hitac prema tlu. Nato se začulo zapomaganje na njemu nepoznatom jeziku. Kada je u pomoć pozvao hitnu medicinsku pomoć i policiju ustvrdio je kako je sitnom sačmom po nogama dohvatio nepoznatog muškarca mlađe životne dobi.

 

Nepoznati provalnik je i danas „nepoznati“ jer uza se nije imao niti jedan identifikacijski dokument pa se još uvijek ne znaju njegovi osobni podaci niti državljanstvo. Zbrinut je OB Zadar i nalazi se izvan životne opasnosti. Njegovo liječenje platit će hrvatski porezni obveznici..

Ono što policije ne otkriva jest činjenica da migrant-provalnik navodno nije bio sam u trenutku kada je žitelj Korenice zapucao. Pretpostavlja se kako je bilo riječi o manjoj skupini ilegalnih migranata i kako je tom prilikom još jedan od njih lakše ranjen. Nije potražio liječničku pomoć jer se cijela grupa nakon pucnjave razbježala.

Pravo je čudo da se već nisu javile brojne udruge za ljudska prava iz RH, BiH i EU. Da bi uputile žestoki prosvjed kako se u Hrvatskoj puca i postupa s ilegalnim migrantima zatečenim u krađi.

Gs Press / c.p.L.O.