Danas su Gospić posjetili predstavnici EVN-a Croatia plina, koje poduzeće posjeduje koncesiju izdanu od strane Ličko-senjske županije vezano za plinofikaciju na području Ličko-senjske županije.

U izaslanstvu EVN Croatia plin, nazočili su direktor Peter Zaruba, upravni direktor Stephan Blieweis te voditelj prodaje Tomislav Kera, sve vezano za priključenje korisnika na plinsku mrežu na području grada Gospića.

Navedenim povodom u kabinetu župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja upriličen je radni sastanak, na kojemu je izneseno da će  predstavnici EVN-a danas obaviti razgovore s odgovornim osobama iz Opće bolnice Gospić, kao i s ostalim većim korisnicima, a ujedno je naglašeno da se tijekom ove godine očekuju realizacije većeg broja priključenja kućanstava na zemni plin.

Na sastanku je obrazložena studija isplativosti priključenja na zemni plin za Opću bolnicu Gospić, kojom prigodom su predstavnici EVN-a iznesi podatke o uštedama na grijanju, koje bi na godišnjoj razini samo za gospićku bolnicu iznosile približno 200 tisuća eura godišnje, dok bi u kućanstvima cijene plina bile niže od ukapljenog plina na način da bi korisnici po trenutnim cijenama plina plaćali račune u iznosima koji bi iznosili oko 1/3 trenutne cijene ukapljenog plina, što bi bile velike uštede za kućanstva, temeljem čega u Gospiću očekuju veći broj korisnika priključenih na zemni plin.

Župan Petry istaknuo je kako je zemni plin trenutno jedan od najjeftinijih energenata na tržištu koji će na području Ličko- senjske županije doprinijeti velikim financijskim uštedama kako kod fizičkih, tako i kod pravnih osoba, jer se u našoj županiji dugi period godine koristi grijanje prostorija, te se ujedno zahvalio predstavnicima EVN-a koji trenutno izvode radove na plinofikaciju grada Gospića.

Direktor EVN-a Peter Zauba istaknuo je  kako se veseli suradnji s Ličko-senjskom županijom i plinofikaciji na području grada Gospića, među kojima je istaknuo i priključenje Opće bolnice Gospić, tim više jer je većina bolnica u Dalmaciji već priključena na zemni plin.

EVN Croatia je tvrtka kćer austrijske korporacije EVN AG koja posluje u 21 europskoj državi i opskrbljuje preko 14 milijuna korisnika kroz različite projekte u središnjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.

Gs Press