Od travnja 2024. godine na sve tvrtke u djelatnosti drvoprerađivačke industrije (sektori C16, C17 i C31) primjenjuje se novi Kolektivni ugovor kojim se dodatno uređuju prava i obveze radnika i poslodavaca. S ciljem informiranja tvrtki o odredbama novog Kolektivnog ugovora u drvoprerađivačkom sektoru i promjenama koje su nastale u usporedbi s ranije važećim pravnim okvirom, HGK Županijska komora Otočac i Strukovna grupa drvno-prerađivačke industrije ŽK Otočac organiziraju radionicu pod nazivom “Primjena novog Kolektivnog ugovora u drvno-prerađivačkom sektoru”, koja će se održati 22. svibnja u 11 sati. Sudjelovanje u radionici će biti moguće uživo u Županijskoj komori u Otočcu ili online putem interneta i to za tvrtke iz cijele RH.

Radionicu će provesti predstavnici Samostalnog sindikata Hrvatske, najvećeg sindikata potpisnika kolektivnog ugovora: Mato Stanković, pravnik, Berislav Bossak, predsjednik sindikata, i Darko Idžaković, tajnik. Osim stjecanja važnih informacija o novom kolektivnom ugovoru, posebice njegovih pravnih aspekata, sudionici će moći postavljati pitanja i konzultirati se s voditeljima radionice.

Prijava sudjelovanja vrši se putem Digitalne komore > OVDJE najkasnije do utorka, 20. svibnja do 14 sati ili direktnim kontaktom na e-mail: ilaskarin@hgk.hr.

Gs Press