Da Gospićko-senjska biskupija ima raspjevanu mladost, večeras su  pokazali mladi koji su se okupili u Otočcu. Kako odavno postoji želja za osnivanjem Biskupijskog zbora mladih, odlučni  u svom naumu a vođeni vlč. Josipom Šimatovićem i o.Markom Maglićem odlučili su želju provesti u djelo.

Naime, 23. svibnja, okupili su se u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu gdje su pokazali svoje talente i ljubav prema liturgijskoj glazbi. Potaknuti domaćinstvom Susretu hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine, 4.svibnja, odlučili su uskladiti svoje darove te ih dati na raspolaganje biskupiji.

Susret je započeo molitvenim zazivom kojeg je predmolio o. Marko Maglić. Tridesetak mladih iz različitih župa Gospićko-senjske biskupije kao što su Lovinac, Korenica, Ogulin, Otočac, Gospić i Smiljan  pomno su slušali riječi  vlč. Šimatovića kako govori  o glazbi kao molitvi te odgovornosti koja iz toga proizlazi. Također on ih je pozvao da ustraju u pjevanju i sviranju kao molitvi koja veliča Boga.

Kako je okruženje bilo jako ugodno, mladi su se predstavljali jedni drugima, te se tako međusobno upoznavali. Nakon upoznavanja, održana je i audicija kojom se pokazala ozbiljnost same zamisli osnivanja zbora. Radost susreta se nastavila kroz pjesmu Maganificat  kojom su se voditelji poslužili da bi mlade razvrstali u višeglasje.

Susret je završio zahvalom Bogu na okupljanju te svim prisutnim mladima i voditeljima.

Gs Press