Najbrži trkači Lara Hećimović, Karlo Umiljenović, Lara Škrbina i Roko Orešković izborili su državno finale u atletici

U sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću održan je Telemach Dan sporta veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade je sportaše podržala je zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, predsjednica gradskog vijeća Anamarija Zdunić i ravnatelj škole Ivica Radošević.

Ponosni smo što je ovakvo događanje organizirano u gradu Gospiću. Sa sigurnošću mogu reći da ćemo se uvijek odazvati i pomoći u organizaciji ovakvih sportskih događanja jer nema ljepšeg osjećaja od provesti ovakav dan u sportskom okruženju i ovom društvu.“ – rekla je Anamarija Zdunić.

Zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić izjavila je: „Hvala u ime Ličko-senjske županije na ovom hvalevrijednoj manifestaciji kojoj je cilj promocija sporta, koja je jako bitna za djecu i mlade koji će uvije imati potporu županije.“

Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već  27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Nikom Ivančić, mladom rukometašicom RK Gospić.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Vatreni u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Mali Ličani u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Lara Hećimović i Karlo Umiljenović, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Lara Škrbina i Roko Orešković koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

„Drago mi je što su Sportske igre mladih upravo odabrale našu školu u Ličko-senjskoj županiji, i što smo jedan od 28 gradova u Hrvatskoj koji sudjeluju na ovogodišnjem Danu sporta. Jako smo ponosni na naše učenike i njihove sportske uspjehe.“ – rekao je ravnatelj škole Ivica Radošević.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Gs Press / Youth Sports Games