Kroz Nikolu Šimunića, gospićka stranka LiPO šalje snažnu poruku: -STOP podjelama i populističkim porukama, te nerealnim obećanjima !

0

Analizirajući predstavljanje dr.sc.Nikole Šimunića , kandidata stranke LiPO za gradonačelnika grada Gospića, moglo se iščitati puno toga.

Najprije kada je Nikola Šimunić ušao u dvoranu, odmah se mogla osjetiti snažna emocija prisutnih. Dugotrajnim pljeskom pozdravili su Nikolu Šimunića, koji je, očito, svojom mladošću i poštenjem, ali i znanstvenom karijerom probudio emociju kod svih nazočnih.

Nikola Šimunić, odlučno:- Imamo lošeg gradonačelnika i za razliku od njega biti ću gradonačelnik svih građana !

Nikola je vrlo jasno dao do znanja da je odlučan i da će raditi na okupljanju ljudi.
Jednako tako, a to možda neki nisu očekivali, vrlo je jasno govorio o problemima grada Gospića.

Rekao je, neki su prije 4 godine nasjeli na jeftini populizam o gradu od 20.000 stanovnika, te o dodatno 4.000 zaposlenih.

Bez dlake na jeziku i vrlo odlučno ustvrdio je:- Žao mi je sto to moram reći, ali grad Gospić ima lošeg gradonačelnika.

Ja se neću služiti jeftinim populizmom, ali sam uvjeren, biti ću gradonačelnik svih građana ovog grada, a ne samo podobnih kao što je to sada.

Nikola Šimunić:-Veseli me razmišljanje iz DP-a! Ja ću okupljati i biti partner svakoj Vladi i ne nasjedam na strašenje onih koji nemaju program !

Nikola je pokazao i svoju širinu pa se dotakao i kandidatkinje DP-a za gradonačelnicu.

Očito je bliže njezinom razmišljanju nego demagogiji i jeftinom populizmu kojim je Karlo Starčević prije 4 godine prevario birače.

Rekao je, sa dr. Vrkljan –Radošević, koja isto tako odbacuje podjele, veselim se sučeliti!
Oni koji nemaju program, koji su bez vizije, jedina im je opcija jeftini populizam ili sa druge strane strašenje Vladom RH.

Još je jednom poručio ja ću okupljati, a ne razdvajati i bit ću partner ovoj i svakoj drugoj Vladi.

Stranka LiPO pokazala snagu i novim kadrovskim rješenjem to potvrdila

Na predstavljanju Nikole Šimunića bila je i njegova obitelj; otac Stanko i majka Suzana , sestra Renata i supruga Maja.

Nazočnost obitelji uvijek izaziva dodatne emocije. Bili su tu i njegovi prijatelji : Vanja Antić, Josip Dragičević, Ivan Suknaić, Marija Pađen, sve mladi i obrazovani ljudi kao što je i sam Nikola. Bio je tu i Lovro Čanić , poznat po humanitarnim akcijama, a posebnim pljeskom pozdravljen je i Antonio Mataija – Toni, koji je također došao dati podršku Nikoli, ali i mnogi drugi.

Podršku su mu došli dati i heroji Domovinskog rata, ali i BBB, koji danas slave 35 godina u Gospiću.

Karlo Starčević i Mario Stilinović, za razliku od Nikole već su 20 godina u politici

Ostali kandidati kao Mario Stilinović i Karlo Starčević su na političkoj sceni već 20. g, i oni nemaju ponuditi ništa novo. Ovo je snažna poruka stranke LiPO , ali odraz njezine snage .
Promoviraju Nikolu, već 6 mjeseci, grad je dobio respektabilnog kandidata, a stranka LiPO kroz još jedno kadrovsko rješenje, preko Šimunića pokazala je širinu i uključivost, probudila Ličko-senjski ponos, a to mogu samo jake političke stranke, kakva je stranka LiPO danas u Gospiću i Ličko –senjskoj županiji.

Gs Press