Ono što je godinama bio standard za pse i mačke širom svijeta, postupno će se od 1. siječnja 2021. uvesti za sve građane Europske unije. Ta ideja nije posve nova, ali se sada uveliko primjenjuje u zajednici država Europske unije.

Prije nekoliko dana, nakon dugih tajnih pregovora, članice Europske unije složile su se o osnovnim podacima za čip europskog kadrovskog standarda (ukratko: EPS). U posljednjih nekoliko mjeseci, publikacije američkog sigurnosnog stručnjaka Edwarda Snowdena o američkoj obavještajnoj agenciji NSA izazvale su nemir. Bojeći se da će detalji o dugogodišnjoj suradnji EU sa SAD-om na EPS-u, o kojoj je već duže vrijeme bilo dogovoreno, postati poznati ovim publikacijama, europske vlade odlučile su zaustaviti pripreme za EPS.

Kao što je sad već postalo poznato indiskrecijom, EU je sa Snowdenom zaključila sporazum o šutnji tako da nisu objavljeni detalji o suradnji SAD-a i EU u vezi s EPS čipom. Prema nepotvrđenim izvještajima, tvrdi se da je Snowden jednokratno primio 12,35 milijuna eura.

EUROPSKI STANDARDNI ČIP IMA SAMO PREDNOSTI

U usporedbi s ranije poznatim psećim čipovima, mogućnosti koje se stvaraju u vezi s EPS-om mnogostruko su veće. U neobjavljenom priopćenju Komisije za EU Chip piše: >> EPS će ponuditi izvanredne koristi za sve građane. Na taj se način osobna iskaznica može ukinuti i identitet osobe može se odmah utvrditi u slučaju nezgode.

Posebna prednost EU standardnog čipa je izuzetno brza identifikacija ljudi uz pomoć elektroničkih mini detektora (EMD) koji omogućuju čitanje svih relevantnih podataka u roku od samo 50 milisekundi. Pomoću 16-znamenkastog europskog PIN-a (osobni identifikacijski broj) može se dodijeliti zasebni broj svakom europskom građaninu u razdoblju duljem od 100 godina, a taj će broj važiti i nakon smrti.

U srednjoročnom razdoblju čekovne i kreditne kartice također će postati suvišne, jer se svaki građanin EU-a može jasno prepoznati u svakoj trgovini zahvaljujući čipu ugrađenom u njegovu ruku. Da biste to učinili, pokrenut ćete ruku preko nadograđenog čitača barkodova koji je nadograđen dodatnim modulom mini detektora.
Mobilni detektori mobilnih telefona za čitavu Europu EHD također imaju mogućnosti komunikacije koje su usporedive sa pametnim telefonom. To omogućava pristup državnim računalnim mrežama svih zemalja EU na bilo kojoj lokaciji u EU.

MEDICINSKI I ZAŠTITNICI PODATAKA

Komisija za čipove EU također ističe da se nedostaci s takozvanom implementacijom čipova do sada nisu niti znali niti očekivali ​​u budućnosti. Također ne postoji medicinska briga oko implantacije EPS-a kod dojenčadi ubrzo nakon rođenja. Tome u prilog govori i iskustvo koje se steklo od kolovoza 2011. implantacijom sličnog čipa kod više od milijun mačaka i pasa.

Nijedna od mačaka ili pasa kojima je takav čip uveden u prošlosti nije pronađena bolest koja bi se mogla pripisati čipu. Ako uzmete u obzir da godina psa broji sedam ljudskih godina, a mnogi psi s čipovima sada imaju 14 i 15 godina, znanstvenici izvode zaključak da se ne trebaju očekivati ​​medicinske komplikacije čak ni kod starijih osoba.

Na temelju dostupnih podataka, nekoliko vodećih profesora medicine izdalo je potvrdu Europske komisije u izvješću da je EPS bezopasan. Ministri zdravlja vodećih europskih zemalja, uključujući Njemačku, dali su suglasnost za uvođenje čipa.

Službenici za zaštitu podataka, koji su u neposrednoj potčinjenosti Ministarstva unutarnjih poslova u mnogim europskim zemljama, nemaju rezerve da će EPS imati svi građani. U svakom slučaju, više se ne očekuju daljnja kršenja zaštite podataka, jer su američke sigurnosne vlasti, uključujući i NSA, posljednjih godina već prikupile i pohranile sve bitne podatke građana EU-a.

Suradnja EU-a i SAD-a na uvođenju EPS-a stvara jedinstvene mogućnosti za usporedbu podataka između prijateljskih blokova snaga. To bi moglo značajno povećati sigurnost svih građana protiv zamislivih opasnosti. U budućnosti bi se teroristi iz zemalja koje nisu članice EU-a mogli smjestiti odmah u bilo koje vrijeme i bilo gdje, jer nisu imali EPS.

OD 1. SIJEČNJA 2021. EPS ZA SVU NOVOROĐENČAD ODMAH NAKON ROĐENJA

Međutim, uvođenje europskog kadrovskog čipa, prvobitno planirano za 1. siječnja 2021., odgodit će se za godinu dana. Kako bi se mogao uvesti EPS čip u cijeloj zemlji i obvezujući za sve građane EU, pravna osnova prvo se mora stvoriti u svim zemljama EU.

Najmanji otpor stanovništva može se očekivati ​​za novorođenčad i za strance koji se žele naturalizirati u Saveznoj republici. Velika zakonska koalicija u Njemačkoj je već pripremila odgovarajući zakonodavni prijedlog i trebao bi biti poslan parlamentu na konačno glasovanje prije ljetne pauze. Time će započeti zakonsku provedbu za novorođenčad 1. siječnja 2021. godine. Za strance koji žele steći njemačko državljanstvo, istovremeno se uvodi i implementacija.

Za sve ostale građane EU planirano je petogodišnje prijelazno razdoblje. U principu, međutim, čip treba primijeniti za sve medicinske intervencije koje zahtijevaju opću anesteziju u ovom razdoblju. Pacijenti će stoga morati dati svoj prethodni pisani pristanak prije 1. siječnja 2021. godine. Ako odbiju, operacija će biti moguća samo u slučaju opasnih po život bolesti.

Prijave za izdavanje nove osobne iskaznice od 1. siječnja 2021. više neće biti moguće, tako da će građani EU-a biti prisiljeni pristati na EU čip, jer se u protivnom više ne mogu identificirati.

Građani ili interesne skupine EU u nekim zemljama mogu podnijeti tužbu protiv EPS čipa. Prema nepotvrđenom izvješću, Europski sud za ljudska prava već je jasno dao do znanja Europskoj komisiji za čipove da se zakonski zahtijevana primjena EPS čipa ni na koji način neće smatrati kršenjem ljudskih prava. Stoga odgovarajuće tužbe ne bi trebale imati šanse za uspjeh.

Termin ‘lažna vijest’ sada škodi i inače vjerodostojnim izdavačkim i televizijskim kućama. Google i Facebook već sada imaju puno više zaposlenika koji pregledavaju sadržaj, kako bi lažni i ilegalni sadržaj skinuli sa svojih platformi. 

Ne radi se tu samo o politici ili glasinama o raznim svjetskim zvijezdama. Čak i sada, tijekom ove pandemije, gomila ‘lažnih vijesti’ guši medijski prostor i istinite informacije.

Jesu li objave neue-weltpresse.de “fake” news ili ne, sami procijenite!  Ovakvo ponašanje Europske unije je prosto za ne povjerovati!

Gs Press / neue-weltpresse.de

https://neue-weltpresse.de/endlich-eu-standard-chip-eps-ersetzt-personalausweis/?fbclid=IwAR2NRY3OV5e_IRNEKJ8y4SVCVyqWqXK2mBLsRygl9EjoLXIcMkwiQlEpZmI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.