U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Karlobag i lokalnom vlasti, građani Karlobaga danas su na središnjem trgu dočekani s tradicionalnim dijeljenjem sadnica cvijeća koje najavljuje dolazak ljeta.

Ovaj tradicionalni godišnji obred, simbolizira početak priprema za turističku sezonu, a sadnice su podijeljene i u naseljima Lukovo Šugarje i Cesarica. Mještani koji žive na Baškim Oštarijama, Šušnju i Ledeniku dobit će svoje sadnice sutra, čime će se omogućiti svim dijelovima općine da sudjeluju u ovoj tradicionalnoj ceremoniji.

No, pripreme za turističku sezonu u Karlobagu ne završavaju s dijeljenjem cvijeća. Općina je poduzela velike korake kako bi poboljšala infrastrukturu, obnovila plaže i staze u cilju pružanja što boljeg iskustva turistima.

“Ulažemo u našu zajednicu s ciljem stvaranja prijateljskog i atraktivnog okruženja za sve naše posjetitelje. Spremni smo dočekati nadolazeću turističku sezonu, za koju vjerujemo da bi mogla biti rekordna”, govore nam u Karlobagu.

Povrh infrastrukturnih poboljšanja, Karlobag se također fokusira na održavanje prirodnih ljepota koje privlače brojne turiste svake godine. Dijeljenje sadnica cvijeća je samo jedan od načina kojima se Karlobag priprema za nadolazeću sezonu, šaljući poruku o važnosti očuvanja prirode i lokalne ljepote.

Sa svojim slikovitim krajobrazima, gostoljubivim stanovništvom i sada s još boljom infrastrukturom, Karlobag je spreman za nadolazeće ljeto. Nadamo se da će ova sezona biti jedna od najuspješnijih do sada.

Gs Press