ZBOG prometne nesreće državnom cestom Ždrelac-Tkon na otoku Pašmanu između mjesta Ždrelac i Banj vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim cestama, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, autocestama Zagreb-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji.

Pojačan promet očekuje se i na Ličkoj i Jadranskoj magistrali, otoku Krku i Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeno usporena vožnja u koloni ili zastoji zbog povećane gustoće prometa mogući su na pojedinim dionicama autocesta, osobito u zonama odmorišta i čvorova, na gradskim cestama i dionicama gdje traju radovi.

Danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Gs Press / index.hr