U organizaciji veterana specijalne postrojbe policije „Ajkule“ iz Rijeke kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi policije koji su tijekom Domovinskog rata branili bojišnicu na Velebitu  danas im je još jednom odana počast. Okupljeno mnoštvo prisjetilo se početka  31. obljetnice  policijske operacije „Poskok 1“ i 30. obljetnice  pogibije legendarnog Marina Jakominića, jednog od zapovjednika postrojbe Specijalne policije „Ajkule“ iz Rijeke. Na komemoraciji su se čule riječi o podvizima hrvatskih specijalaca koji su prije 31 godine u operaciji „Poskok 1“ pod zapovjedništvom generala Mladena Markača ovladali visovima Velebita. Tako su stvoreni preduvjeti i presudnom ulogom policijskih specijalaca izvršeno je oslobađanje i zauzimnje 120 km bojišnice, kao  temelj dviju kasnijih uspješnih operacija, Medački džep i Oluja.

Vijence u čast poginulim herojima najprije su položile njihove obitelii, a nakon toga su slijeila izaslanstva Predsjednika RH koje je predvodio savjetnik Predsjednika general Marijan Mareković, a u ime Vlade RH, zatim MUP-a i Glavnog stožera OS ministar branitelja Tomo Medved. U ime Hrvatskog sabora počast poginulima odali su saborski zastupnici Anita Pocrnić Radošević i general Željko Sačić. Župan Ernest Petry također se poklonio poginulim policajcima, kao i gradonačelnik Grada Gospića sa zamjenicom Kristinom Pršom. Svojim poginulim kolegama poklonili su se predstavnici Policijskih uprava primorsko-goranske i ličko-senjske, zatim izaslanstvo Grada Rijeke te  brojne Udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Rijeke i Gospića.

Potom su sudionici komemoracije pošli u smjeru velebitskog vrha Visočica da bi se još jednom poklonili i pomolili na mjestu gdje je 29. kolovoza 1992. godine poginuo Marino Jakominić. Riječi molitve na komemoracijama u Rizvanuši i na Velebitu predvodio je policijski kapelan iz Rijeke Pavao Mokri.

Gs Press