Direktorica Europske banke za obnovu i razvoj, Victoria Zinchuk zahvalila županu Petryju na pomoći Ukrajincima

0
Direktorica Europske banke za obnovu i razvoj, Victoria Zinchuk zahvalila županu Petryju na pomoći Ukrajincima. Njeno pismo prenosimo u nastavku:
Poštovani g. Petry,
U vrijeme kada Ukrajina prolazi kroz ratna razdoblja, veliki broj Ukrajinaca bio je prisiljen napustiti svoje domove i otići u druge zemlje u potrazi za svojim privremenim domom. Tisuće ih je stiglo u Hrvatsku, a stotine ih je dočekala upravo Ličko-senjska županija.
Zaista smo impresionirani koliko ste već učinili za Ukrajince od početka rata, pri čemu ste učinili nevjerojatnu stvar – pružili ste utočište stotinama ljudi, priliku da se odmore od ratnih strahota, da pronađu svoj privremeni dom u Ličko-senjskoj županiji. Iznimno smo dirnuti Vašom željom da i dalje podržavate Ukrajince u izgradnji pristojnog života za njihove obitelji u ovim teškim vremenima, pomažući im da se asimiliraju u hrvatsko društvo.
Sa zadovoljstvom smo podržali udrugu SVOJA u održavanju konferencije s ciljem pružanja podrške ukrajinskim izbjeglicama koje žive u Ličko-senjskoj županiji, koja je održana u Gospiću 23. kolovoza 2022., te smo iskreno zahvalni na Vašoj prisutnosti na ovom događaju i sveobuhvatnoj podršci.
Iskreno Vam se zahvaljujemo u ime svih ukrajinskih useljenika kojima ste tako gostoljubivo otvorili vrata svoga doma.
Srdačan pozdrav,
Victoria Zinchuk,
Direktorica EBRD-a za Hrvatsku