8. lipnja 2024. godine u organizaciji Atletskog kluba Gospić, Parka prirode Velebit i Općine Karlobag  održava se utrka Baške oštarije Trail ( BOŠT) uz nešto drugačiji naziv – SKY BOŠT 2024.

I ove godine SKY BOŠT je uz popularnu obiteljsku utrku “BOŠT Family time” na koju se mogu prijaviti i kućni ljubimci za trkače pripremio i utrku “BOŠT for You”.

Za one najiskusnije trkače organizatori su pripremili pravu trkačku atrakciju – Sky Bošt. Ova skyrunning utrka starta na trgu ispred općine u Karlobagu, prvi kilometar trči se uz more preko plaže ispod Hotela Zagreba preko Premužićeve staze sve do cilja – hostela u Baškim Oštarijama. Ova utrka ujedno je kvalifikacijska za Svjetsko prvenstvo u Skyrunningu koje će se održati Španjolskoj u devetom mjesecu 2024 godine.

Kategorije utrka:

  1. Bošt Family Time – 7 km
  2. Bošt 4 You – 11 km
  3. Sky Bošt – 30 km

Organizatori i sponzori pripremili su bogat nagradni fond za sve trkače za mušku i žensku kategoriju:

  Prvo Drugo Treće
Sky Bošt 130 110 80
Bošt 4 you 80 60 40
Family Time Nagrade sponzora

Svi natjecatelji koji se prijave i uplate startninu dobit će: majicu, medalju, obrok (mesni/vege), pivo Velebitsko, ličku štrudlu, slikanje, osiguranje GSS i još neka iznenađenja.

Požurite se prijaviti na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281 i uživajte u utrci s najboljim pogledom na ljepote srednjeg Velebita:  s jedne strane mjesečeva površina otoka Paga, a sa druge vrhovi srednjeg Velebita.

Gs Press ( BOŠT)