Odlukom Općinskog vijeća Općine Lovinac ulica u naselju Sveti Rok koja se proteže od ulice dr. Mile Budaka do ulice Staro Selo imenovana je u Ulicu Ivice Drmića

Foto: MUP

U nedjelju 22. siječnja 2023. godine u Svetom Roku je svečano otkrivena ploča s imenom ulice koja je dobila ime po pokojnom hrvatskom branitelju i heroju Ivici Drmiću.

Ivica Drmić bio je pripadnik Specijalne jedinice policije PU zagrebačke “Alfa” koji je prije točno 30 godina na svoj 31. rođendan, 22. siječnja 1993. godine tijekom VRA “Maslenica” od neprijateljskog metka smrtno stradao na velebitskom ratištu.

Svečanom otkrivanju ploče s imenom ulice koju je blagoslovio župnik fra Ivan Šimunac, prisustvovali su branitelji, pripadnici Specijalne jedinice „Alfa“ i suborci pokojnog Ivice, članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, načelnik Općine Lovinac i mještani.

Ivica Drmić kao dragovoljac pristupio je u Specijalnu jedinicu policije “Alfa” prilikom njenog formiranja u srpnju 1991. godine. Sudjelovao je u svim borbenim akcijama jedinice od njenog formiranja do Vojno redarstvene akcije „Maslenica“, u kojoj je i poginuo 22. siječnja 1993. godine, upravo na svoj 31. rođendan. Jedinica je u spomenutoj akciji bila određena za postavljanje zasjede na Velebitu. Ivica se izdigao iz zasjede kako bi svojim ručnim raketnim bacačem pogodio neprijateljsku kolonu koja se kretala od Svetog Roka prema prijevoju Mali Alan, odnosno prema Obrovcu. Bio je pogođen u vrat i poginuo je na licu mjesta. Ironično, život je izgubio u jednoj od najuspješnijih akcija „Alfi“ budući da je u toj akciji poginulo 25 neprijateljskih vojnika i četničkih dragovoljaca i uništen je veći broj vozila i borbene tehnike. Za sobom ostavio je trudnu suprugu Tanju i jednogodišnju kćer Doroteju. Očevim stopama nastavio je sin Ivica, koji je po završetku srednje policijske škole postao pripadnik Interventne jedinice policije i danas časno i dostojanstveno nosi istu odoru koju je nosio i njegov pokojni otac, na ponos Ministarstvu unutarnjih poslova.

Gs Press / PULS