Pod predsjedanjem Petra Radoševića održana je danas 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića. Među vijećničkim pitanjima postavljenim tijekom Aktualnog sata bilo je govora gospićkoj Poslovnoj zoni, kao i o izmjena Pravilnika o Poslovnoj zoni. Na pitanje je odgovorio tajnik Grada Gospića Slaven Stilinović, koji je o ovome govorio i kroz posebnu točku Dnevnoga reda.

-Veći dio površine u Poslovnoj zoni je u ovom trenutku popunjen. Do sada su realizirana 4 programa izgradnje, jedan je u postupku i za jedan postoje ozbiljni investitori. U realizaciji je kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju el. energije na bio masu koje se gradi na 11 tisuća m2. Riječ je slovačkom investitoru koji će u projekt uložiti oko 10 milijuna eura. Do izmjene Pravilnika dolazi zbog sve većeg zanimanja investitora za ulaganja na području Gospića. Zadnji slučaj odnosi se na jedan hrvatsko-turski konzorcij koja bi također gradio kogeneracijsko postrojenje na bio masu. Ulaskom u Poslovnu zonu ovoga investitora dolazimo u situaciju da na tom prostoru više nema mjesta, pa ćemo za buduće investitore morati izgraditi novu Poslovnu zonu, rekao je tajnik Slaven Stilinović. Doznajemo kako bi se buduća Poslovna zona mogla graditi na području nedaleko od auto-ceste, na širem području sela Ostrvica kod nekadašnje svinjogojske farme.

Danas se raspravljalo i o izmjenama Pravilnika o raspolaganju nekretninama unutar Zone poslovnih namjena. Slaven Stilinović:

-Uvodi se u okvir raspolaganje nekretninama kao novi institut-prava građenja. Do sada se nekretninama raspolagalo isključivo nakon prodaje, a sada će se moći raspolagati i putem prava građenja. Specifikum tog građenja je u tome da će poduzetnici buduće građevine moći graditi na gradskom zemljištu, ali oni neće biti vlasnici, nego isključivo privremeni korisnici na rok na koji se sklopi Ugovor, zaključio je tajnik Grada Gospića Slaven Stilinović.

 

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.