Na mnogim događanjima susrećemo novinare (i one druge) koji prate što se sve zbiva, ali to ipak ne objavljuju. Možda je u pitanju auto-cenzura s brižnim glavnim urednicima koji sjede u gradskim ili polit-sferama? Kako drukčije objasniti da se novinar potrudi, dođe na novinarsku zadaću i onda se to nigdje ne objavi. Valjda netko „odozgo“ budno prati da se  protivničkom polit-taboru ne bi nepotrebno pravila reklama?

Kako onda objasniti da su se unatrag tjedan dana u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji pojavile dvije nove političke stranke. Budući su obje dokazano jače od aktualnog, vladajućeg HSP-a, onda je vijest o njima najbolje zaobići. Cenzura kao u doba komunjara, samo se vinovnici ovih bedastoća prave nevješti i začuđeno pitaju „tko to tamo vrši cenzuru u gradu gdje inače nema podjela“?!?

Nedavno smo zajedno svjedočili rijetko viđenoj cenzuri i (opet) podobnom angažiranju novinara. Gradonačelnik Karlo Starčević obišao je gradilište buduće energane u Smiljanskom polju. Nepodobni novinari nisu o tome obaviješteni. Valjda zato što bismo napisali istinu po kojoj gradonačelnik Starčević nema nikakve veze s tim projektom jer je prošla HDZ-ova vlast Grada Gospića i Ličko-senjske županije još 2015. godine dala „zeleno svijetlo“ ovome projektu. Nepotrebnim naslikavanjem trebao se stvoriti lažni dojam kako je aktualna vlast važna i ovome projektu.

Počela se (konačno) asfaltirati Budačka drndalica. Kada sve bude gotovo treba očekivati nekoga „odozgo“ da bi sebi prikupljao poene. Iako se zna formula po kojoj Grad Gospić s ovim projektom nema previše veze. Niti sa financiranjem niti s realizacijom. Važno je biti u podobnim medijima.

GS press