Za zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju na snazi je za četvrtak žuto upozorenje DHMZ-a zbog vjetra.

Vrijeme je zadnjih dana u Hrvatskoj pravo proljetno. Temperature su dosta iznad prosjeka za ovo doba godine, sunca ima koliko želite, ali to će se uskoro promijeniti. Ostaje toplo, ali s ne toliko sunca…

U velik dio Hrvatske sutra stiže naoblaka, bit će i nešto oborina, za većinu države na snazi je žuto upozorenje…

– Promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno te i dalje razmjerno toplo. Sunčana razdoblja su najizglednija na istoku i jugu. Kiša će povremeno padati na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, češće u drugom dijelu dana. Poslijepodne sve vjetrovitije, na kopnu će puhati umjeren i jak jugozapadni vjetar, na moru umjereno i jako jugo i južni vjetar s olujnim udarima ponajprije na sjeveru. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu od 5 do 10, najviša dnevna između 12 i 17 °C – javlja u svojoj prognozi za četvrtak DHMZ.

24sata

Stiže nam period kad je korisno imati kišobran pri ruci…

– Od četvrtka na Jadranu znatno nestabilnije – puhat će jako i olujno jugo, južni i jugozapadni vjetar, bit će i obilnije kiše, u petak na sjeveru, a u subotu ponajprije u Dalmaciji, gdje su vrlo vjerojatni i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Povremene kiše idućih dana bit će i na kopnu, češće i obilnije u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Bit će i vjetrovito, osobito u četvrtak i petak, kad će puhati jak jugozapadni i južni vjetar. Uz tu izraženu južinu nastavlja se iznadprosječna toplina – javlja u svojoj prognozi HRT.

Žuto upozorenje, koje označava da je vrijeme ‘potencijalno opasno’ na snazi je i za sva obalna područja.

24sata

Očekuju se udari vjetra do 75 km/h.

Gs Press / 24sata.hr