Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 8 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenim osobama, a 7 s materijalnom štetom.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 19. travnja 2024. godine u 16,53 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Senjska Draga, kada je 49-godišnji mađarski državljanin upravljao motociklom mađarske nacionalne oznake iz smjera Žute Lokve u smjeru Senja, te je na mjestu gdje je puna uzdužna bijela linija i gdje je preglednost nedovoljna pretjecao osobni automobil karlovačke registracijske oznake.

Potom se nije uspio vratiti u svoju prometnu traku već je prednjim dijelom motocikla udario u osobni automobil đakovačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja iz Kuševca.

U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen, dok su vozačica i troje putnika iz automobila lakše ozlijeđeni.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Gs Press / PULS