Na maratonskoj, 19. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića održanoj večeras pod predsjedanjem Petra Radoševića, raspravljalo je o 24 točke Dnevnoga reda. Proračun Grada Gospića za 2016. godinu bio je ipak najvažnija točka Dnevnoga reda.
O financijskim detaljima Proračuna elaborirala je pročelnica Odjela financija Dragica Lazić, ističući do u detalj svaku pojedinu stavku. O važnosti i, kako je rekao, uravnoteženosti ovoga Proračuna, više je rekao gradonačelnik Petar Krmpotić koji nije propustio prigodu ponovno istaknuti važnost Proračuna za 2016. g. u smislu nastavka realizacije nekolicine kapitalnih ulaganja. Prema prijedlogu, Proračun Grada Gospića iznosit će nešto manje od 68 milijuna kuna, dakle malo manje nego li onaj za ovu fiskalnu godinu. Temeljem izmjena Poreznog zakona i Zakona o regionalnom razvoju Grad Gospić je ove fiskalne godine izgubio oko 15 milijuna kuna, što je svakako veliki udar na Proračun „težak“ manje od 70 milijuna kuna. Gradonačelnik Krmpotić je nabrojao neka od kapitalnih ulaganja koja će se nastaviti i naredne godine, uz svu ozbiljnost financijske zbilje uzrokovane državnim rezovima. Tako će svakako najznačajniji projekt biti nastavak izgradnje Gradske tržnice, za što će se izdvojiti oko 8 milijuna kuna. Zbog ukupne financijske situacije nastavlja se s mjerama ušteda, ali će Grad Gospić nastojati financijski „pokriti“ sve korisnike Proračuna. Osim nastavka realizacije nekoliko započetih projekata, uložit će se još oko 2 milijuna kuna u završetak zgrade iz sustava POS-a u Pazariškoj ulici. Od 30 stanova, koliko će ih biti sagrađeno u trećoj po redu zgradi POS-a, 20 ih je već prodano, dok za preostalih 10 ima više zainteresiranih kupaca.
Nakon što je gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić upoznao članove Gradskog vijeća s osnovnim značajkama prijedloga Proračuna za 2016. godinu, pristupilo se glasovanju. Na ovaj je način Proračun Grada Gospića za 2016. godinu izglasan je sa 9 glasova za, 5 je vijećnika bilo protiv, dok su dva vijećnika bili suzdržani.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.