Lokalnog političara iz Gospića Stjepana Ćaćića policija je nakon kriminalističke istrage osumnjičila za nezakonito i nenamjensko korištenje oko 150.000 kuna jedne udruge te za izvlačenje još 25.000 kuna za neistinite putne naloge, priopćila je u ponedjeljak ličko-senjska Policijska uprava ne navodeći ime osumnjičenika.

Kako doznaje Hina, Ćaćić je kao tajnik Sportskog saveza Ličko-senjske županije radio malverzacije radi protupravnog stjecanja novca, ali i jednog stana, te je prošle godine, navodno zbog istih razloga, HNS raspustio cijelu Gradsku organizaciju kojoj je na čelu bio Stjepan Čačić. Potom se priklonio Narodnoj stranci-reformista, čiji je predsjednik Radimir Ćaćić.

Na pitanje novinara Hine, policija je potvrdila kaznenu prijavu za protupravne radnje pri stjecanju vlasništva na stan, a današnjom ga kaznenom prijavom tereti za zloporabu položaja i ovlasti, posebni slučaj krivotvorenja, zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Ćaćić je osumnjičen da je od travnja 2010. do 21. studenoga 2012. kao odgovorna osoba jedne udruge sa sjedištem u Gospiću ispunjavao neistinite putne naloge po kojima je sebi neosnovano isplaćivao naknade koje nisu manje od 25 tisuća kuna. Također se sumnjiči za nezakonito i nenamjensko korištenje financijskih sredstava kojima je raspolagala ta udruga radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za jednu svoju pravnu osobu i jedan nogometni klub na području Ličko-senjske županije. Time su Sportski savez i više njegovih klubova oštećeni za najmanje 150 tisuća kuna.

HINA/GSpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.