Građani, budite oprezni i ukoliko pronađete predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimajte nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već o tome odmah obavijestite policiju

Foto: Ilustracija

Jučer je na području Donjeg Vaganca pronađeno minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o  trenutnoj tromblonskoj mini M-60, zaostaloj iz Domovinskog rata koju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U Brinju je građanin dragovoljno predao ručnu bombu M75 i 35 komada streljiva koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Gs Press / PULS