Poziv izlagačima za iskaz interesa-„Zeleni sajam“ u Perušiću kao promocija ruralnog turizma

0

Kako bi se prezentirali i povezali smještajni objekti, lokalna turistička ponuda, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva i lokalna gastronomija, Turistička zajednica Općine Perušić u suradnji s Javnom ustanovom „Pećinskim parkom Grabovača“ i Narodnom knjižnicom Općine Perušić uz potporu Općine Perušić, Klastera Lika Destination i LAG-a Lika na rijeci Lici, 23. lipnja organizira drugu po redu manifestaciju „Zeleni sajam“ (ZeS), ponajviše u svrhu razvoja ruralnog turizma na ovom području.

Cilj ove gospodarsko-edukativne manifestacije jest promovirati zeleni način života, održivi razvoj i turizam uz zdravu tradicionalnu hranu te kroz ruralni turizam očuvati lokalnu kulturu i baštinu te prirodne znamenitosti.

U sklopu sajma JU „Pećinski park Grabovača“ i Narodna knjižnica Općine Perušić organizirat će edukativno-ekološke radionice, a uz njih organizirat će se i Zelena tribina.

Posjetitelje i izlagače na „Zelenom sajmu“ očekuje prezentacija ruralnoga turizma, inovacija te poljoprivredne proizvodnje s organiziranim javnim tribinama na kojima će svi zainteresirani moći od onih iskusnijih čuti što treba činiti kako bi poboljšali turističku ponudu, kako stvoriti nove turističke sadržaje, spojiti gastronomiju i tradicionalni smještaj, ponuditi turistima potpuni doživljaj ovoga kraja, sve kako bi počeli raditi na jačem povezivanju i stvaranju temelja za razvoj održivoga turizma.Posjetitelji će moći kupiti i proizvode regionalnog brenda Lika Quality.

Na kućne adrese ovih će dana pristizati pozivi za iskaz interesa svim OPG-ovima s područja općine i županije, kao i djelatnostima u turizmu, kako bi se na vrijeme javili zainteresirani za izlaganje u sklopu ZeS-a.

Naravno, sve će začiniti biciklijada „Forest Bike“ uz hranu i piće te bogati popratni program na svima poznatoj lokaciji „Ćojluk“ na obali rijeke Like.

TZO Perušić/JU „PP Grabovača“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.