U Općini Karlobag održano je danas svečano potpisivanje Ugovora o izvođenju građevinskih radova na građevini  “Izvanredno održavanje dijela obalnog zida za komunalne vezove u luci Porat “. Ovaj infrastrukturni pothvat stajat će više od  1.6 milijuna kuna kuna i gotovo u cjelosti ga financira resorno Ministarstvo preko Lučke uprave Senj.

Ugovore su u nazočnosti župana Darka Milinovića i načelnika Općine Karlobag Ivana Tomljenovića potpisali voditelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić i u ime konzorcija izvođača radova okupljenih oko tvrtke „Izgradnja“ d.o.o. iz Crikvenice direktor Arsen Bistričić. Predrag Dešić je nakon potpisivanja Ugovora rekao nešto više o važnosti ovoga projekta.

U dogovoru s ministrom  Olegom Butkovićem Lučka uprava Senj je dobila načelnu suglasnost da možemo prenamjeniti dio sredstava za  luku Porat u Karlobagu. Ovo je jedan u nizu projekata koje je Lučka uprava Senj provodi na kopnenom dijelu Ličko-senjske županije. Ove godine ćemo realizirati i glavni projekt održavanja Luke Karlobag 2020. godine. Na ovaj način će se iz resornog Ministarstva povući značajnija sredstva za realizaciju pomorske infrastrukture. Cijena ovih radova u Karlobagu je 1.297.930 kuna bez PDV-a, uz rok radova od 120 dana, što uvelike ovisi o vremenskim prilikama. Realizacija ovoga projekta će uvelike poboljšati život lokalnog stanovništva u jednom segmentu. Projekt će sa 50 tisuća kuna sufinancirati Općina Karlobag, a ostalu razliku od pune cijene u iznosu od 150 tisuća kuna će financirati Lučka uprava Senj, rekao je Predrag Dešić.

Župan Milinović:“Ovo je samo nastavak odlične suradnje i dobre koordinacije“!

O važnosti nastavka  suradnje svih dionika ovoga i ostalih projekata govorio je župan Darko Milinović.

Luka Porat je bila „na čekanju“ već dvije godine. Budući smo imali osigurana tri milijuna kuna za luku Senj, ove godine nisu utrošena sva sredstva. U dogovoru sa ministrom Butkovićem dio tih sredstava će se prenamjeniti za Karlobag i luku Porat. Inzistirao sam u razgovoru s ministrom na tome kako ovaj projekt ne bi došao u pitanje. Na ovaj način nema bojazni za realizaciju ovoga projekta značajnog za Karlobag. Rješili smo i jednu nelogičnost da je NP Plitvička jezera do sada plaćao naknade  u Sisku, a sada je to prebačeno na Lučku upravu Senj. I to je rezultat jedne koordinirane akcije i dokaz kvalitetne suradnje koju neprestano provodimo, zaključio je župan Milinović te dodao kako će Ličko-senjska županija do konca ove godine rasporediti oko 1,6 milijuna kuna za potrebe luka u Novalji, Karlobagu i Senju.

Ovim projektom lokalno stanovništvo s područja Karlobaga  dobiva  uređen obalni zid koji će prvenstveno koristiti za privez njihovih plovila, a ujedno će biti šetnica, odnosno lokalna cesta kroz naselje. Na angažmanu svih sudionika ovoga projekta zahvalio se načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović koji je istaknuo ukupne napore kako bi se poboljšala kvaliteta  infrastrukture na ovome području, pri čemu pomorska infrastruktura svakako zauzima značajno mjesto.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.