Osamdesetogodišnji supružnici Kata i Luka Gržan proveli su radni vijek u Australiji. Živeći u gradiću Milduri  od 1967. godine podigli su obitelj i zaslužili poštovanje tamošnje hrvatske zajednice. Budući da oboje potječu iz Velike Plane kod Donjih Pazarišta ostvarila im se davna želja da se u poznijim godinama skrase u Lici. Ove godine su se vratili, kupili su kuću u Gospiću i sasvim napustili Australiju.

Luka je uvijek bio vrlo aktivan u tamošnjem Hrvatskom domu i nogometnom klubu „Zagreb“.

-Naši su se ljudi pomalo razišli i ostalo nas je svega 300-tinjak Hrvata u Milduri. Naš nogometni klub „Zagreb“ je tek pomalo djelovao, a na računu je ostalo nešto novaca. Pao je dogovor da ta sredstva podijelimo medicinskim ustanovama u Hrvatskoj. Tako smo za Opću bolnicu Gospić danas donirali 20 tisuća australskih dolara. Neka se nađe našim ljudima, rekao je Luka  na prijemu kod ravnateljica Opće bolnice Gospića dr. Sandre Čubelić i njezinih suradnika. U riječima zahvale dr. Čubelić je istaknula važnost i vrijednost svake donacije.

-U ime ove ustanove iskreno se zahvaljujem obitelji Gržan koji su čuvši za financijske probleme u hrvatskom zdravstvenom sustavu u odlučili Općoj bolnici Gospić uručiti ovu donaciju. To je uistinu lijepa gesta, osobito u ovo predblagdansko vrijeme. Odlučili smo ta sredstva namijeniti za  plaćanje lijekova jer nam je to svakako najpotrebnije. Poznato je da u u hrvatskom zdravstvu najveći problemi upravo po pitanju plaćanja lijekova i zdravstvenog materijala. Sredstva koja smo danas dobili iznose 20 tisuća australskih dolara. Kraj je godine i ova donacija će nam uvelike pomoći da završimo određene financijske konstrukcije, zaključila je ravnateljica dr. Sandra Čubelić. 

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.