Hrvatska pošta (HP) priopćila je kako će se u četvrtak u optjecaj pustiti poštanske marke nastale u suradnji s Korejskom poštom, motiv im je Nacionalni park Sjeverni Velebit i Nacionalni park Seoraksan.

Hrvatska pošta dugi niz godina izdaje zajednička izdanja prigodnih poštanskih maraka u suradnji s drugim poštanskim operatorima, ove godine, 29. kolovoza, u optjecaj će se pustiti poštanske marke nastale u suradnji s Korejskom poštom. Motiv ovogodišnjeg izdanja je Nacionalni park Sjeverni Velebit i Nacionalni park Seoraksan, priopćila je u srijedu HP.

Autori prigodnog izdanja su Duje Šegvić, dizajner iz Splita, i Jihyeong Ryu, dizajnerica iz Seoula”, stoji u priopćenju Hrvatskih pošta.

Poštanske marke izdaju se u nakladi od 150 000 primjeraka po motivu, a nominalna vrijednost obiju maraka je 8,60 kuna. Bit će izdane u arčićima od devet maraka, a HP izdaje i prigodnu omotnicu prvog dana.

Korejski Nacionalni park Seoraksan uvršten je 1982. godine na Svjetsku mrežu rezervata biosfere UNESCO-a, a prostire se 398 kilometara kvadratnih te se sastoji od čak 30 planinskih vrhova, od kojih je najviši vrh Daecheongbong.

Velebit je najduža i površinom najveća planina u Hrvatskoj. Taj planinski masiv UNESCO je 1978. proglasio svjetskim rezervatom biosfere. Sjeverni Velebit proglašen je nacionalnim parkom 1999., površine je 109 kilometara četvornih.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.