Općina Perušić ugostila  je danas  predstavnike Vlade Republike Kosovo, predstavnike Nacionalnog i Lokalnog udruženja privatnih šumoposjednika  te predstavnike CNVP-a (CNVP (Connecting Natural Values & People, National Association of Private Forest Owners -NAPFO,  Associations of Private Forest Owners in Kosovo –APFO).

Posjet je organiziran s ciljem upoznavanja s primjerima dobre prakse i razmjena znanja o upravljanju šumama, ruralnom razvoju, energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije na Kosovu i Hrvatskoj.

Kako je Općina Perušić u završnoj fazi provedbe projekta BioVill- Bioenergetsko naselje Perušić  održana je prezentacija na tu temu, te općenito o uvjetima ruralnog razvoja i korištenju sredstava iz EU fondova.

Inače CNVP (www.cnvp-eu.org ) je vodeća holandska međunarodna NVO i organizacija civilnog društva koja je aktivna na području  Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine.  CNVP se fokusira na agro-ruralni razvoj, upravljanje prirodnim resursima, šumarstvo, obnovljivu energiju i vlada u cilju smanjenja rizika po životnu sredinu i rizika od iscrpljivanja resursa, kao i na smanjenje i upravljanje čvrstim i opasnim otpadom i zagađenje zraka, uključujući i prekomjerne emisije štetnih plinova od vozila, tvornica i goriva niskog kvaliteta koja koriste domaćinstva, takozvana Braon agenda. CNVP traži druge organizacije civilnog društva koje su aktivne u  navedenim područjima sa kojima može surađivati te razmjenjivati iskustva.

Gs Press / Općina Perušić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.