“Neki su ovo očito iskoristili da neopravdano dižu cijenu, za to ne postoji razlog. Želim zahvaliti svim poslovnim subjektima, to je velika većina, koji su se prilagodili, prešli na euro te su zadržali cijene svijih proizvoda i usluga. Mi smo upozoravali da će doći do minimalnog povećanja cijena, to je zanemarivo, tako je bilo drugdje. No, ono o čemu svjedočimo je nešto drugo.

To je čisto profiterstvo, lov u mutnom, mi ćemo se tome suprostaviti mjerama vlade. Nije u redu, a to pokazuje manjak solidarnosti. Podizanjem cijena štete standardu naših građan i potiču rast inflacije”, rekao je Plenković.

Počela je sjednica vlade

Sjednica vlade počela je u 12:30 sati, s pola sata kašnjenja. Na početku je Plenković komentirao ulazak Hrvatske u Schengen.

“Mi smo među 15 zemalja koje su u NATO,EU, Schengen i europodručje. Ne možemo biti više u jezgri europrocesa nego smo to dana”, rekao je. Zahvalio je Von der Layen na dolasku. “To je lijepa gesta, došla je na neradni dan, pokazala je poštovanje”, rekao je Plenković. “Bila je i u Zagrebu prvog dana korištenja eura”, dodao je Plenković na početku sjednice vlade.

Gs Press / index.hr