Pod predsjedanjem Ernesta Petryja, predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije, u prostorijama HDZ-a u Gospiću održana je redovna sjednica Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije.

Uz članove Predsjedništva, predsjednike gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te članove Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, sjednici su prisustvovali i predsjednici zajednica HDZ-a Ličko-senjske županije odnosno Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman”, Zajednica branitelja „Gojko Šušak“, Zajednice žena „Katarina Zrinski“, Zajednice poduzetnika i obrtnika te Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije.

Na sjednici se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, a predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije i župan Ernest Petry članovima Županijskog odbora podnio je izvješće o realizaciji projekata na području Ličko-senjske županije zahvalivši Vladi Republike Hrvatske i resornim ministarstvima bez kojih ne bi bilo moguće realizirati sve planirane projekte.

Predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s područja Ličko-senjske županije podnijeli su izvješće o radu svojih organizacija, a gradonačelnici i načelnici općina iz redova HDZ-a izvijestili su Županijski odbor o realizaciji projekata i pripremi novih na svom području.

U 2024. godini slijede izbori za Hrvatski sabor, izbori za Europski parlament, izbori za predsjednika Republike Hrvatske, a u gradu Gospiću izbori za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika uslijed čega će se u nadolazećem periodu intenzivirati stranačke aktivnosti.

Članovi Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije donijeli su jednoglasnu odluku da će se 15. ožujka 2024. godine u Gospiću održati svečana objedinjena 34. obljetnica osnivanja HDZ-a za Ličko-senjsku županiju.

Gs Press