Odavno u Lici nismo imali pravu ličku snježnu mećavu, ali informacija koju smo danas dobili mogla bi imati snagu pravog tajfuna. Nitko nije mogao ni pretpostaviti da će jedna bezazlena sjednica sa dosta verbalnih promašaja odvesti događaje u ovom smjeru. Najprije je predsjednik Zajednice sportova grada Gospića Nikola Starčević “počastio” uvredama dugogodišnjeg sportskog djelatnika Slavka Kalanja, a nije bio nimalo blag niti prema Stipi Čačiću kao jednom od osnivača gradske i županijske sportske zajednice, što je izazvalo čuđenje kod većine sudionika tadašnje sjednice.

Prema riječima sudionika druge sjednice Skupštine Zajednice sportova Grada Gospića atmosfera je bila mirnija, tako da će Skupština imati ovakav nastavak. Na čelo nezadovoljnika stavio se Marijo Rukavina “Rux”, gospićki i državni ugledni sportaš i rekorder pa smo već treći put prisiljeni pisati o tome, dok prozvani Nikola Starčević uporno šuti te izbjegava odgovoriti na prozivke jednog od najboljih gospićkih sportaša. Rux tvrdi da ga podržava većina članova Skupštine gradske sportske zajednice, ali ne želi o tome govoriti na taj način jer prema njegovim riječima Starčević i njegovi sljedbenici svaki put dovode druge članove Skupštine bez ikakvog kriterija. Na naše pitanje o daljnjim koracima i postupcima, Marijo Rukavina je bez ustručavanja odgovorio:

-O svemu što se dosada događalo morati će se izjasniti policija i odvjetništvo. Podnio sam kaznenu prijavu, jer nam je u Gospić političkim diktatom stigao čovjek koji nema nikakve veze sa Gospićem i pokušava upravljati gospićkim sprotom zahvaljujući rodbinskim i političkim vezama. Kada bude uplaćivao porez u gradski proračun onda će imati pravo da upravlja novcem gospićkih poreznih obveznika, a nisam siguran da uopće ima prebivalište na području ovog grada. Nitko, ni on i njegovi sljedbenici koji ga podržavaju iz ovih ili onih razloga, nemaju pravo da nas ostale ponižavaju i svrstavaju u građane drugog reda. Moj klub je dostavio prigovor na održanu Skupštinu, jer se na njoj nije znalo “tko pije, a tko plaća”, pa nisam htio ni riječ progovoriti na takvoj sjednici. Članovi Izvršnog odbora ne žele dolaziti na sjednice koje saziva Nikola Starčević, pa on pod prizmom “izvanredne sjednice” pokušava donijeti Statut koji će mu omogućiti faraonske ovlasti. Međutim, od toga neće biti ništa jer ja upozoravam i pozivam sve koji sudjeluju u ovakvim radnjama da razmisle o svojim postupcima, jer za takve neće više biti mjesta u gospićkom sportu. Politika je prolazna, dolazi i prolazi, mijenja se, ali obraz treba čuvati i sačuvati-bio je kao i uvijek izravan u svojim nastupima legendarni Rux.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.