Kandidati za ključna mjesta na skorašnjim unutar stranačkim izborima HDZ-a boravili su večeras u Gospiću. U kongresnoj dvorani hotela „Ana“ sa stranačkim kolegama pristiglim iz cijele Ličko-senjske županije susreli su se kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač s članovima svojega tima kojega čine Milijan Brkić, Ivan Penava, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić. Skup je bio zatvoren za javnost pa su se uoči početka obraćanja članostvu kandidati za najviše stranačke funkicije obratili novinarima.

Davor Ivo Stier naglašava potrebu za promjenama unutar HDZ-a.

Promjenimo ono što nije dobro i izađimo jači. Prekinimo svađe s građanskim inicijativama jer naši politički protivnici mogu biti samo SDP i ljevica. To je naša ključna poruka. Mi idemo s politikom okupljanja, a nikako ne razdora, uvjeren je Stier. Milijan Brkić smatra da su se mnogi visoko pozicionirani HDZ-ovci odnarodili.

Neki od njih žive u nekom imaginarnom svijetu. Hrvatski branitelji su ratovali i ginuli za ovu državu, a ne da bi naša mladost napuštala Hrvatsku. Mi političari moramo biti svjesni da nas je narod izabrao i moramo biti u službi naroda. Naša domovina mora biti uređena i na pozicijama na našem iskonu ’90.-ih godina. Samo ujedinjeni možemo pobijediti sve političke takmace i Hrvatskoj donijeti boljitak, smatra Brkić.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač ne sumnja u pobjedu svoje političke opcije, pri čemu vidi povratak stranke njezinim temeljima.

Naš tim je pobjednički tim jer je u zadnje vrijeme HDZ posvuda završavao na gubitničkom kolosjeku. Ovakav HDZ više ne ide naprijed jer se pretvara u elitističku stranku, bez puno dodira s narodom i svojim članovima. Mi moramo slušati narod, a ne ići s narodom u svađu. Sadašnji kurs HDZ-a je vođenje stranke u propast. Naša opcija i naši ljudi koji su večeras ovdje slušamo narod i dovest ćemo opet HDZ na pobjednički kolosjek. Mi ne zloupotrebljavamo ime predsjednika Tuđmana u izborne svrhe, a on je postavio HDZ kao stranku koja nas okuplja. Narodnjačku stranku koja sluša svoje članstvo, dakle bez principa „stranka to sam ja“, ustvrdio je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač.

Netom prije susreta s članstvom ekipa HDZ-a novog političkog smjera položila je vijence i zapalila svijeće na spomen obilježje podignuto u Rizvanuši u spomen na poginule hrvatske policajce, a nakon večerašnjeg skupa položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Gospića te kod spomen-poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Gs Press / M.S.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.