U posljednje vrijeme najčešće pitanje među mnogobrojnim OPG-ovcima je hoće li se održati tradicionalni sajam Jesen u Lici. Zbog velikog interesa zamolili smo župana Milinovića za odgovor.

Župane, hoće li se ove godine održati tradicionalni sajam Jesen u Lici?

-Hoće!

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, ali jednako tako i ekonomsku situaciju odlučio sam zajedno sa suradnicima da će se i ove godine, ne prekidajući višegodišnju tradiciju održati sajam Jesen u Lici koji nadilazi okvire naše županije i Hrvatske. Ne vidim razloga,ako se održala Alka, zašto se ne bi održao sajam Jesen u Lici, naravno uz poštivanje epidemiološke situacije kakva već bude u prvom tjednu desetog mjeseca kada će sajam biti održan. To nam je još jedna prilika promocije naše Županije.

Znači, odluka je pala?

-Upravo tako,  moram voditi brigu o epidemiološkoj situaciji, ali jednako tako i o ekonomskoj situaciji zbog krize uzrokovane covid-19 u kojoj  se našlo oko pet tisuća OPG-a u našoj županiji. Oni značajan dio svog prihoda imaju za vrijeme vikenda kada se održava Jesen u Lici. Da vas podsjetim da tada imamo preko 200 izlagača te grad Gospić i naša županija bilježe preko 20 tisuća posjetitelja. To je bitno za grad Gospić i našu Županiju, ugostitelje i ostale privatne poduzetnike. Najbolji način da im se pomogne su upravo ovakve manifestacije. Neću dozvoliti da se ta tradicija ukine.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.