Sredinom srpnja blagoslovljeni su temelji budućeg  samostana klauzurnih sestara reda Blažene Djevice Marije od gore Karmela u Gospiću.  Tom prigodom je kamen temeljac, kapsulu u koju je stavljena povelja s najvažnijim podacima o tome događaju blagoslovio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj preuzvišeni Giorgio Lingua i u gradilište ga položio zajedno s gospićko-senjskIm biskupom Zdenkom Križićem, biskupom u miru Milom Bogovićem i nadbiskupom đakovačko-osječkim Đurom Hranićem odakle u Gospić i dolazi zajednica redovnica Karmelićanki.

Na velikoj svečanosti tada su sudjelovali mnogi, a ličko-senjski župan dr. Darko Milinović tom je prigodom istaknuo kako je ponosan što je svjedok ovoga, kao i još nekih važnih povijesnih događaja. Spomenuo je tada kako je uvjeren da će budući samostan biti „oaza duha“, segment prevažan u našim životima. Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić nije dvojio kako Gospić i Lika na ovaj način još jednom potvrđuju svoju privrženost katoličkoj crkvi. Također je istaknuo da će samostan za  narod i ovaj kraj biti znak božje prisutnosti i njegova blagoslova.

Iako je ljeto vrijeme odmora, radovi na samostanu nisu prekidani. Potvrdio nam je to i biskupijski kancelar preč. Mišel Grgurić.

-Vrlo smo zadovoljni s izvođačima i dinamikom radova. Karlovačka tvrtka „AB Gradnja“ je vrlo ozbiljan i pouzdan partner pa nismo niti sumnjali kako će koristiti lijepe ljetne dane kako bi se radovi nesmetano odvijali, kratko nam je rekao preč. Grgurić.

Gospićki samostan Karmelićanki projektirao je dipl. ing. Petar Lušo iz tvrtke „Mi projektiramo vama“.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.